preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 > Naslovnica
Vijesti

Gradimo mostove – školski projekt

Autor: NATAŠA KARLOVČEC, 4. 4. 2017.

Na sam prvi dan proljeća uputili smo se na radni zadatak, terensku nastavu u sklopu školskog projekta Istraživači/Gradimo mostove u lepavinski Manastir i u Zajednicu Cenacolo u blizini Vrbovca.

   

 

 

Okupili su se zainteresirani učenici koji pohađaju izborne predmete Katolički i Pravoslavni vjeronauk te izvannastavne aktivnosti Medijacija i Mali knjižničari. Napunili smo bus, a prva stanica bio je Manastir u Lepavini gdje smo sudjelovali u korizmenoj liturgiji te smo saznali zanimljivosti o samom Manastiru i kapelici u njegovoj blizini. S velikom pažnjom smo slušali o zanimljivostima vezanima uz ikonu Presvete Bogorodice Lepavinske uz koju se vežu brojna čudesa. Saznali smo i o poznatom živom izvoru vode koji se nalazi nadomak manastira te o ljekovitim svojstvima vode. Naravno da smo iskoristili priliku i okrijepili se hladnom vodom. Sljedeća stanica bila je Zajednica Cenacolo u kojoj smo imali prilike čuti svjedočanstva mladića koji su tamo pronašli pomoć pri izlasku iz  ovisnosti i koji su nam posvijestili kako je eksperimentiranje s ovisnostima vrlo opasno i koliko negativnog utjecaja može imati na život osobe. Pokazali su nam svoj dom, svoje životinje, vrt i radionice u kojima izrađuju predmete od drveta i keramike i na taj način osiguravaju svoju egzistenciju. Odgoj za život je vrlo važna sastavnica škole kao odgojne ustanove i s ponosom možemo reći da je sve što smo naučili bilo od životne važnosti kao i prilika da oblikujemo svoje stavove i razmišljanja u pozitivnom smjeru.

 

 
Tražilica
PRILIKA ZA SVE 3

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 2

PROMOTIVNI FILM ZA  E -ŠKOLE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 

 


 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju