preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 > Naslovnica
Vijesti

BRUNO DEVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA ŽUPANIJSKOM STRUČNOM VIJEĆU UČITELJA GEOGRAFIJE

Autor: Nina Drakulić, 26. 5. 2017.

Učenici Osnovne škole Sokolovac već treću školsku godinu istražuju prirodna bogatstva u zavičaju. U sklopu nastave geografije i izvannastavne aktivnosti Mladi geografi s našom smo nastavnicom Zdenkom Drakulić istraživali prirodna bogatstva kako bismo znali istražena područja pokazati na topografskoj karti i orijentirati se u prostoru. Istražujući, shvatili smo da su prirodna bogatstva u funkciji čovjekovih potreba za život i rad.

    

Orijentirali smo se na istraživanje nelegalnih odlagališta otpada i klizišta na području naše Općine. Na iste želimo ukazati mjerodavnim osobama kako bi se pokrenulo njihovo saniranje.

Učenici su se aktivirali, u svojim su mjestima istraživali odlagališta otpada te u to uključili svoje roditelje, komunalnog redara i lokalnu zajednicu. Na Danu škole, 28.4.2017., prezentirali smo projekt „Istraživači“ kojim smo i mjerodavnima ukazali na to gdje se nalazi otpad. Ukazali smo na to kako se zločin nad prirodom ne bi ponovio i dijelom smo uspjeli. Istraženo smo primijenili u nastavi, izrađivali smo plakate od prikupljenih materijala te Powerpoint prezentacije. Istraživanjem i aktivnošću u školi učimo koliko su zapravo priroda i okoliš važni i kako ih zaštititi. Bilo bi lijepo kad bi sva naselja bila očišćena i uređena. Skupiti i sortirati smeće danas nije problem jer za sve postoje određeni spremnici. Samo treba postojati volja. Ako se zajedno potrudimo i pazimo na okoliš, možemo se nadati ljepšoj budućnosti.

Naše istraživanje i projekt prezentirao sam 22.5.2017. na Županijskom stručnom vijeću učitelja geografije u Osnovnoj školi ”Đuro Ester” u Koprivnici. Tema skupa bila je ”Istraživačko učenje kao nastavna metoda”, a naše je istraživanje prikazano kao primjer dobre prakse. Učiteljima geografije iz naše županije prikazao sam kako mi u Osnovnoj školi Sokolovac pružamo pomoć našim ugroženim prirodnim vrednotama. Oni su naš rad pohvalili, ocijenili ga poticajnim i vrijednim te nas potaknuli da i dalje to činimo.

Bruno Dević, 7.r.

 

 

 
Tražilica
PRILIKA ZA SVE 3

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 2

PROMOTIVNI FILM ZA  E -ŠKOLE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 

 


 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju