preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 > Naslovnica
Vijesti

Jumicar program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu

Autor: NATAŠA KARLOVČEC, 31. 5. 2017.

U petak 26.05.2017. u Osnovnoj školi Sokolovac proveden je Jumicar program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda.

  

Svrha Jumicar programa jest da djeca kroz zabavu uče predvidjeti opasnosti i odgovorno se ponašati u prometu. Djeca po prvi put, iz perspektive vozača, imaju mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnosti koje proizlaze iz cestovnog prometa. Temeljni cilj ovog programa je prevencija i smanjenje broja dječjih žrtava cestovnog prometa. U izvedbi edukacije koordinirano sudjeluju timovi Jumicara, prometne policije, DVD-a i Crvenog križa.

Edukacija je provedena u dva dijela. U prvom, teorijskom dijelu, naši su učenici kroz zanimljivo interaktivno predavanje učili o prometnim pravilima. U drugom, praktičnom dijelu, stečeno teorijsko znanje mogli su primijeniti u praksi i okušati se u ulozi vozača na poligonu. Učenici su u vožnji naišli na semafore, zebre, prometne znakove, pješake i druge automobile te su uočili koliko je važno ponašati se ozbiljno i odgovorno u prometu. Učenike su kroz poligon vodili instruktori i policijske službenice iz PU koprivničko-križevačke Maja Vrbek i Tatjana Židov iz Ureda načelnika, te Ivanka Vusić iz Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa.

Za još uzbudljiviju terensku nastavu učenika pobrinula se ekipa DVD-a Domaji. Vatrogasci su djeci pokazali čime se bave i upozorili ih na opasnosti od vatre. Učenici su također imali priliku razgledati vatrogasno vozilo.

Naša školska ekipa podmlatka Crvenog križa pripremila je kratku edukaciju najmlađih o prvoj pomoći. Učenici su uočili važnost pravovremenog pružanja prve pomoći i naučili kako pružiti osnovnu pomoć pri lakšim ozljedama.

Na kraju edukacije učenicima su podijeljene simbolične vozačke dozvole.

Naši su učenici bili oduševljeni ovom edukacijom. Bilo je zabavno i zanimljivo, ali i vrlo poučno.

Na edukaciji je istaknuta namjera da program Jumicar postane dio redovnog  školskog programa kako bi bio dostupan svakom učeniku. S time su se složili i naši učenici koji su spremni, osim uspješnijeg sudjelovanja u prometu, svoje znanje prenijeti i drugim vršnjacima.

Jelena H.
Tražilica
PRILIKA ZA SVE 3

  

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 2

  

PROMOTIVNI FILM ZA  E -ŠKOLE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

ON- LINE KATALOG ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 

 


 

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju