preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 > Naslovnica
Vijesti

Dan(i) darovitih učenika

Autor: NATAŠA KARLOVČEC, 30. 3. 2021.

 

Međunarodni dan darovitih učenika obilježava se 21. ožujka na preporuku Ministarstva obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Namjera je senzibilizirati javnost o važnosti prepoznavanja darovite, kreativne i talentirane djece i mladih i osmišljavanja posebnih programa za rad s njima. I naša se škola uključila u obilježavanje ovoga dana nizom aktivnosti koje su trajale čak dva tjedna, tjedan prije nedjelje 21. ožujka i tjedan poslije.

U razrednoj nastavi ovaj se dan uglavnom obilježava različitim aktivnostima po izboru učitelja, a najčešće učenici predstavljaju svoje interese, hobije i vještine.

Tako su učenici 4. razreda pokazali svoje sportske, likovne, glazbene talente i vještine te znanje iz geografije. Učenik Luka Aščić  nacrtao je  zastave 82 države i pokazao kako zna koja zastava simbolizira koju državu.

U PŠ V. Botinovac Dan darovitih obilježen je šivanjem jastučića za igle i šivanjem torbe za kupovinu.

Učenici 4. razreda PŠ Velika Mučna ove su godine obilježili Dan darovitih na drugačiji način nego dosad. Održali su satove Hrvatskog jezika, Matematike,Tjelesne i zdravstvene kulture, Sata razrednika, Prirode i društva te oduševili svojom spremnošću da zrelo pristupe zadatku i pokažu samostalnost u pripremi i ozbiljnost u prezentaciji. Elokventni, svesprisutni, oduševili su suučenike i razrednicu dinamičnošću održanih satova  te pokazali velik stupanj odgovornosti.

U predmetnoj nastavi učenici na jedan školski sat postaju učitelji predmeta za koji pokazuju izraziti interes i imaju priliku stati pred svoj ili neki drugi razred i prenijeti im svoja znanja i interese. Učenici se za izvedbu školskog sata pripremaju u dogovoru s predmetnim učiteljem, a teme se odabiru prema njihovim interesima. Zbog epidemiološke situacije učenici su ove godine održali satove u svojim razredima. 

Kako su se učenici snašli u ulozi učitelja te tko je sve pokazao svoje talente, pogledajte u našoj fotogaleriji.
Tražilica
SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 5

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 4
PRILIKA ZA SVE 3

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju