preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 > O školi  > Knjižnica
Priča o ...knjižnici

Virtualna knjižnica OŠ Sokolovac nalazi se na ovoj poveznici:

https://sites.google.com/view/knjiznicasokolovac/po%C4%8Detna

 

Online katalog školske knjižnice nalazi se na ovoj poveznici:

http://library.foi.hr/lib/index.php?B=726

Tu možete pregledavati cjelokupni fond školske knjižnice, provjeriti je li odstupna knjiga koju trebate ili je posuđena, po ključnim riječima pretražiti katalog i vidjeti koje knjige postoje o temama koje vas zanimaju.

 

 

 

Priča o... knjižnici

 

„Školska knjižnica pruža obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju i informacijama. Šk. knjižnica omogućuje učenicima stjecanje vještina za cjeloživotno učenje, razvija njihovu maštu i pomaže im da postanu odgovorni gradani.“
(UNESCOV manifest za šk.knjižnice)

Naša je školska knjižnica smještena u jednoj prostranoj učionici s velikim prozorima i puno svjetla. Naravno, trebala bi nam još veća jer knjižnica sve više postaje dnevni boravak naše škole. Željeli bismo da bude magnet za djecu koja nemaju što raditi pod slobodnim satima, mjesto gdje će utažiti svoju znatiželju, potrebu za razgovorom, pjesmom ili knjigom, družiti se, zabavljati, tražiti pomoć pri učenju, proširivati svoje spoznaje i znanja.

U njoj živi oko 3500 svakojakih knjiga. Neke su mlade i nove, još mirišu po tinti, a već je dosta njih spremno za poći u mirovinu. Eh, kad bi ih samo nove mogle zamijeniti.

Ponekad je ovdje tiho, kad učenici dođu učiti ili pisati zadaću, ali u većini slučajeva ovdje se vode razgovori ugodni o svemu i svačemu.

Ponekad nam svira i glazba, onako, radi ugođaja. 

U jednom je kutu smješten dječji kutak koji vole svi; i mali i malo veći učenici. Tu se uglavnom listaju časopisi Smib, Radost, Modra lasta, Drvo znanja i sl.

Utorkom knjižnica postaje PRIČAONICA PRIČA. Nakon ručka svi se učenici razredne nastave kao nekim čudom privučeni nađu u knjižnici i polagano i oprezno, u svom srcu, otvaraju škrinjice za blago-priče, te ih lagano spremaju unutra.

 

Treba li uopće reći da su priče najslasnije dječje poslastice i da ih želimo, nakon slušanja, širiti svijetom i tako ga uljepšavati?

 

Ponekad se ovdje odvijaju i radne akcije Malih i velikih knjižničara poput omatanja knjiga, spremanja knjiga na police, kompletiranja časopisa…

   

A dogodi se ponekad da dijete jednostavno uzme knjigu koja mu je u knjižnici na dohvat ruke i uroni u njezin svijet potpuno spontano.

 

To je krajnji cilj knjižničara. Proširivati dječje horizonte, razvijati maštu i kreativnost, učiti kako učiti, otkrivati svijet pisane riječi, obrazovati za cjeloživotno učenje, poticati razvoj čitalačkih navika i vještina, osposobiti učenike da se služe knjižicom i raznim izvorima znanja koje su ovdje dostupne.

http://library.foi.hr/m3/k.aspx?B=726

  Knjiznica.doc
 Logo knjižnice.JPG
 Mali knjiznicar.docx
 Pretraživanje naslova u knjižnici.doc


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 5

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 4
PRILIKA ZA SVE 3

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju