preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

 

Plickers (https://plickers.com/) je alat namijenjen jednostavnoj i inovativnoj provjeri znanja u razredu, anketama ili kratkim istraživanjima  s automatskim prikupljanjem i analizom dobivenih rezultata. Naziv Plickers (eng. paper+clickers) daje nam do znanja kako je riječ o “papirnatoj” verziji klikera. Standardni su klikeri uglavnom financijski nedostupni široj obrazovnoj zajednici. Plickers alat dostojna je i besplatna zamjena. Riječ je o papirnatim karticama koje su u jedinstvene za svakog pojedinog učenika u razredu. Svojim izgledom podsjećaju na QR kodove. Nakon postavljenog pitanja svi učenici trebaju prikazati svoj odgovor pravilnim položajem svoje kartice, a nastavnik svojim mobilnim uređajem skenira sve kartice i na taj način prikuplja rezultate.

Opis funkcionalnosti

Početak rada s Plickers alatom i cijela priprema za implementaciju u nastavi održava se na web aplikaciji (plickers.com). Nakon besplatne registracije, nastavničko je sučelje jednostavno i intuitivno, a sastoji se od nekoliko opcija koje su potrebne za korištenje alata:

  • Library – baza pitanja unutar koje nastavnik unosi pitanja i moguće odgovore i organizira pitanja unutar jedne ili više mapa zbog lakšeg snalaženja.
  • Reports – statistika i analiza rezultata po pojedinom razredu i po pojedinom učeniku
  • Classes – stvaranje i organizacija jednog ili više razreda, dodavanje učenika i dodjeljivanje broja kartice svakom učeniku.
  • Live view – automatski prikaz rezultata odgovora koji se skeniraju mobilnom aplikacijom.
  • Cards – kartice za printanje koje prikazuju odgovore, a jedinstvene su za svakog učenika u razredu. Potrebno je isprintati jednaki broj kartica koliko ima učenika unutar razreda.

Nakon što nastavnik unese pitanja i kreira razrede koristeći navedene opcije, potrebno je isprintati kartice koje će podijeliti svakom učeniku u skladu s rednim brojem. Jedna se kartica može koristiti u više razreda i za više pitanja. Na karticama su zabilježeni odgovori (A,B,C,D) koji su dovoljno malenog formata kako drugi učenici ne bi mogli vidjeti prikazani odgovor. Sve što učenik treba napraviti je podignuti svoju karticu tako da odgovor koji smatra točnim postavi na vrh kartice.

Nastavnik na svoj mobilni uređaj prethodno preuzima besplatnu mobilnu aplikaciju Plickers (s Google Playa ili App Storea) i pomoću koje će zabilježiti odgovore. Odgovori se prikupljaju  kamerom mobilnog uređaja, rezultati se automatski zabilježavaju i proslijedjuju web aplikaciji (Live View). Prilikom skeniranja kamerom svaki se odgovor skenira samo jednom, stoga je ova metoda vrlo pouzdana.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 5

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 4
PRILIKA ZA SVE 3

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju