preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sokolovac

Školske novine

  Školski list učenika OŠ Sokolovac

 Stablo radosti

 

 

Učenički listovi predstavljaju nezaobilazan dio standarda suvremene škole. Oni obuhvaćaju pregled rada škole u jednoj školskoj godini putem stručnih članaka i učeničkih radova. Time je omogućeno da se s radom škole upoznaju svi učenici, roditelji i ostali članovi obitelji te lokalna zajednica.

Prvi broj učeničkog lista naše škole ugledao je svjetlo dana u svibnju 2000. Pripremili su ga marljivi učenici uz pomoć svojih učitelja. Ipak, najveći je posao odradilo uredništvo lista koje je bilo sastavljeno od učenika sedmih i osmih razreda na čelu s pedagoginjom škole, Gorankom Teodorčević i nastavnicom hrvatskog jezika, Biljanom Novosel. U tom je broju predstavljena škola kroz povijest, mnoštvo likovnih i literarnih radova, PŠ Srijem, bivši Tamburaški orkestar škole te razne školske aktivnosti kroz godinu.

U drugom je broju predstavljena Općina Sokolovac, PŠ Botinovac, a našli su se tu i izvještaji s izleta, vijesti iz školske knjižnice, EKO- kutak, predstavljanje lutkarske skupine te članak o uređenju školskog dvorišta.

Treći je broj započeo sa člankom o obilježavanju 100. obljetnice rođenja Dobriše Cesarića u našoj školi, a uz sad već stalne rubrike: Maštamo, stvaramo, Postignuća, Naši osmaši itd.,  uvrštena je i Vjeronaučna stranica kao stalna rubrika.

Od prvog je broja prisutna EKO- rubrika u kojoj su učenici pokazivali ekološku svijest i okrenutost škole EKO- aktivnostima, a četvrti broj koji je objavljen 2003. god. donosi nam izvješće o uključenju škole u GLOBE projekt koji traje do danas!

U šestom broju (lipanj, 2005.) na učenička pitanja i probleme odgovorila je nova suradnica školskog lista, Kudrica Mudrica. Njezino pravo ime još i danas nam je nepoznato, ali svake godine vjerno odgovara na pitanja učenika koja anonimno ubacuju u kutiju za Kudricu Mudricu.

Sedmi su broj nekako najviše obilježili sportski uspjesi. Naime, na državnom prvenstvu Hrvatske u košarci OŠ Sokolovac osvojila je četvrto mjesto,  a učenik škole Zvonimir Jambrušić osvojio je prvo mjesto u Koprivničko- križevačkoj županiji u šahu.

Uz osmi je broj izašla i mala poticajna igra memorije uz pomoć koje su učenici mogli utvrđivati svoje znanje hrvatskog jezika kroz ljetne praznike.

Kako se mijenjalo uredništvo lista, mijenjali su se i detalji vezani uz sadržaj i izgled lista. Ipak, možemo reći da je naš list zadržao ono što se pokazalo najboljim, a naravno, cilj je da bude još bolji!

Naš školski list je na početku imao 20 stranica i nastojalo se dodati u njega malo boje. To nam je uspjelo u devetom broju uz kojeg je izdan podlistak koji je sadržavao likovne radove naših učenika u boji te literarno stvaralaštvo s druge strane. Ta se praksa nastavila i u desetom broju koji je objavljen u lipnju 2009. Također smo povećali broj stranica s 20 na 24, ali ni to nam nije dovoljno za sve što bismo htjeli objaviti i popratiti ubuduće.

Od početka ove školske godine novinari i urednici marljivo prikupljaju vijesti iz školskog života, fotografiraju sve veće školske događaje i smišljaju što će sve biti zanimljivo čitati na završetku školske godine.

A po jedan primjerak svakog broja školskog lista možete pronaći u školskoj knjižnici i naravno, prolistati!

 

 

 

 

 

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 5

SVI U ŠKOLI SVI PRI STOLU 4
PRILIKA ZA SVE 3

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se novi izgled škole?
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sokolovac / Trg dr, T. Bardeka 10, HR-48306 Sokolovac / os-sokolovac.skole.hr / ured@os-sokolovac.skole.hr
preskoči na navigaciju